ΕΡΕΤΡΙΑ : ΜΕΤΡ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΕΔΕΙΡΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΗΣ! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΕΡΕΤΡΙΑ : ΜΕΤΡ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΕΔΕΙΡΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΗΣ!

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε ξενοδοχείο της Ερέτριας την Κυριακή 25 Αυγούστου
Όπως καταγγέλνει η εργαζόμενη δέχτηκε σωματική επίθεση επειδή ζήτησε βοήθεια από συνάδελφους της!
Σκληρή ανακοίνωση των Ξενοδοχουπαλλήλων Εύβοιας
Ήταν εχτές (25/8) το πρωί, όταν η εργαζόμενη γυναίκα πήγε στο Ξενοδοχείο για να εργαστεί στην υπηρεσία της καθαριότητας.
Μετά από λίγη ώρα και ενώ καθάριζε τον χώρο του εστιατορίου, την πλησιάσε ο μετρ του ξενοδοχείου, ο οποίος είναι και προϊστάμενος και άρχισε να της κάνει αυστηρές παρατηρήσεις.
Τα πράγματα ξέφυγαν όταν του ζήτησε βοήθεια στο πόστο της και τότε όπως καταγγέλνει η εργαζόμενη,δέχτηκε φραστική και σωματική επίθεση.
Από τις φωνές ξεσηκώθηκαν και άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι ενεπλάκησαν στο συμβάν και ακολούθησε νέο επεισόδιο με τον μετρ.
Η εργαζόμενη με την οποία ξεκίνησε η αντιπαράθεση πριν λίγες ημέρες είχε επιστρέψει από αναρρωτική άδεια που είχε πάρει μετά από εργατικό ατύχημα που είχε στις 13/7/2013 λόγο της εντατικοποίησης που επικρατεί στο τμήμα αλλά και σε όλο το ξενοδοχείο!!!

Το σωματείο ξενοδοχυπαλλήλων Εύβοιας εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση - καταγγελία για το περιστατικό :
Καταγγέλλουμε την προκλητική φραστική και σωματική επίθεση που έκανε ο Τόγιας Γιώργος, μετρ (προϊστάμενος) στο ξενοδοχείο HOLIDAYSIN σε βάρος εργαζόμενης γυναίκας αλλά και άλλων συναδέλφων.
Στο τμήμα που είναι υπεύθυνος επικρατούν εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, ωράρια που ξεπερνούν τις 12 – 13 ώρες, ενώ εργασίες του εστιατορίου εκτελούν και εργαζόμενοι του εργολάβου καθαριότητας!!!
Η συγκεκριμένη στάση του μετρ (προϊστάμενου) είναι αυτό ακριβώς που απαιτεί η εργοδοσία.
Οι προϊστάμενοι να πιέζουν μέχρι τελικής πτώσης τους εργαζόμενους στα τμήματα που έχουν την ευθύνη για να κερδίζουν αυτοί περισσότερα.
Σαν αντάλλαγμα προσφέρουν μερικά ψίχουλα παραπάνω.
Παρόμοια επίθεση είχε πραγματοποιηθεί και πέρυσι σε βάρος του προέδρου του σωματείου, από τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας Θεόδωρο Βενέρη.
Κανένας εργαζόμενος από όποια θέση και εάν βρίσκεται να μην θρέφει καμία αυταπάτη ότι τα συμφέροντά του μπορούν να παραλληλιστούν με τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Μοναδικός τρόπος για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής της εργατικής τάξης και του λαού είναι ο ενωτικός αγώνας ενάντια στα αφεντικά και τους μηχανισμούς τους.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA