Πάνω από 225.000 οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα! Ποιές αιτήσεις που απορρίφθηκαν θα περάσουν από νεα αξιολόγηση | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πάνω από 225.000 οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα! Ποιές αιτήσεις που απορρίφθηκαν θα περάσουν από νεα αξιολόγηση


225.000 οι αιτήσεις μέχρι στιγμής - 42.000 εγκρίθηκαν - 71.000 απορρίφθηκαν - Σε αναμονή 112.000
Τι θα γίνει με όσες απορρίφθηκαν και αφορούν μακροχρόνια άνεργους
ΥΠΟΙΚ: Υποβάλλετε αίτηση και το σύστημα θα δείξει αν δικαιούστε το κοινωνικό μέρισμα

Νέες διευκρινήσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών για εκείνους που φαίνεται από το σύστημα να μην δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα.
Από τους 225.000 που έχουν κάνει αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα έχουν απορριφθεί ήδη 71.000, ωστόσο, σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, όσες από αυτές αφορούν μακροχρόνια ανέργους, θα αξιολογηθούν εκ νέου βάσει των αποτελεσμάτων των φορολογικών δηλώσεων.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.gsis.gr, ενώ όσοι προλάβουν έως 30 Απριλίου θα λάβουν το επίδομα -που ξεκινά από 500 ευρώ για άγαμο- έως τις 10 Μαΐου.
Όσοι ενήλικες συγκατοικούν με κάποια οικογένεια δεν θα δικαιούνται να υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση για επίδομα, παρά μόνο η οικογένεια στην οποία ανήκει το σπίτι.
Αντιθέτως, ένα έχει παραχωρηθεί σε αυτούς οίκημα το οποίο αναφέρεται στη φορολογική δήλωση με αριθμό παροχής ΔΕΗ στο όνομά τους, δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση.
Από τις πρώτες ώρες που άνοιξε το συστημα, το ΥΠΟΙΚ προτρέπει τους φορολογούμενους που είναι στο «όριο» με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια να υποβάλουν την αίτηση για να φανεί αν δικαιούνται το μέρισμα.
Το εισοδηματικό όριο ξεκινά από τα 6.000 ευρώ για άγαμο και αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος (και για το πρώτο παιδί της μονογονεϊκής) και κατά 1.000 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA