ΟΛΜΕ εναντίον Συμεών Κεδίκογλου: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβάται ο νοικοκύρης» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΟΛΜΕ εναντίον Συμεών Κεδίκογλου: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβάται ο νοικοκύρης»

Με μια ανακοίνωση - απάντηση στον υφυπουργό Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης εξαπολύει επίθεση εναντίον του ίδίου και του υπουργείου Παιδείας κατηγορώντας τους ότι προχωρούν στην προληπτική ποινικοποίηση του δικαιώματος της απεργίας των καθηγητών.
Ο Συμεών Κεδίκογλου είπε το πρωί, ότι όσοι καθηγητές δεν παρουσιαστούν στα σχολεία που θα λειτουργήσουν από αύριο κανονικά θα περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο.
Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, απαντώντας κατηγορεί τον κ. Κεδίκογλου ότι υποχρεώνει εδώ και μήνες ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα σε νεοφιλελεύθερη γυμναστική της υποταγής, της αναξιοπρέπειας, της λιτότητας, του αυταρχισμού, της ανοργανωσιάς και της προχειρότητας.

«Δεν μας εκπλήσσει ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός κατήφορος στον οποίο κατρακυλάει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Μετά τη διαθεσιμότητα χιλιάδων εκπαιδευτικών της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης που μας οδηγεί ακόμα και στην απόλυση, την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, την απαξίωση κάθε νομιμότητας και την προκλητική άρνησή του να λογοδοτήσει ακόμα και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την ουσιαστικά παράνομη επεξεργασία που έχει ξεκινήσει με το «mySchool», χωρίς να έχει ακολουθήσει τη σχετική νομοθεσία, προχωρά τώρα και στην προληπτική ποινικοποίηση του δικαιώματος της απεργίας!
Δεν μας εκπλήσσει, αλλά δεν πρόκειται και να επιτρέψουμε τη συνέχιση τέτοιων αυταρχικών και αντιδημοκρατικών πρακτικών», λέει μεταξύ άλλων.

Ο κ. Κοτσιφάκης λέει επίσης αναφερόμενος στην προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Κεδίκογλου:
«Όσον αφορά την προσωπική του επίθεση στο πρόσωπό μου, έχω να επισημάνω τα εξής:
Θα περίμενα μια λιγότερο «φτηνή» αντιπαράθεση από έναν υφυπουργό και μάλιστα της Παιδείας.
Αποτελεί θλιβερό, δυσοίωνο και επικίνδυνο ευτελισμό της πολιτικής ζωής της χώρας μας αυτός ο κατήφορος.
Λίγο πολιτικό ήθος, λίγη σεμνότητα και λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπταν.
Προφανώς, για τον κύριο Κεδίκογλου, η πολιτική άποψη και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι αποτελούν αποκλειστικά προνόμια ολίγων πολιτικών οικογενειών του τόπου, και των απογόνων τους, που αρέσκονται τον τελευταίο καιρό να δηλώνουν ότι εκπροσωπούν την «αξιοκρατία» και… το «υγιές καινούριο» απέναντι στο «φαύλο παρελθόν» των προκατόχων συγγενών τους. Για οποιονδήποτε άλλο πολίτη, η συμμετοχή σε ένα ψηφοδέλτιο, που μάλιστα εκτίθεται στην κρίση των πολιτών, αποτελεί εξαργύρωση, απαξιώνεται και λασπώνεται αδίστακτα και ανερυθρίαστα. Φαίνεται ότι κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Ντροπή…»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA