ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΕΠ΄ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΦΩΤΟ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΕΠ΄ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΦΩΤΟ

"Αν δεν ανοίξουν τα εργοστάσια δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ"
Σε κατάληψη του κτιρίου της Π.Ε. Νομαρχίας Εύβοιας στην Χαλκίδα προχώρησαν οι εργαζόμενοι εδώ και 5 ημέρες και ξεκαθαρίζουν ότι θα είναι επ΄αόριστον, ενώ δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανένα υπάλληλο της Νομαρχίας.
Στην κατάληψη πρωτοστατεί το σωματείο εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας και συμμετέχουν τα σωματεία της Ιντερκέμ, της Νεοσέτ, της Σέλμαν και του πρώην Τσαούσογλου.
Με βάρδιες φυλάνε το κτίριο και δεν επιτρέπουν σε κανένα υπάλληλο την είσοδο, με αποτέλεσμα όλες οι υπηρεσίες να μην λειτουργούν και μάλιστα επ΄αόριστον.
Οι λόγοι της κατάληψης είναι φυσικά το κλείσιμο των εργοστασίων και η ανεργία, που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής.
Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς επισκέφθηκε τα σωματεία στο Διοικητήριο και τόνισε ότι θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τα σοβαρά προβλήματα που τους ταλανίζουν, ζητώντας τους παράλληλα όμως να σταματήσουν την κατάληψη για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, κάτι που αρνήθηκαν όμως οι εργαζόμενοι και η συζήτηση τελείωσε εκεί.
Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες το κλιμα είναι ιδιαίτερα έκρυθμο και πολλοί εργαζόμενοι τόνισαν στην eviazoom ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω φτάνωντας και στα άκρα αν χρειαστεί.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA